Of the Stokkem Ferry

Spinone Italiano

 spettro

De Spinone is een Italiaanse ruwharige staande jachthond, d.w.z. dat hij het wild voor de jager opzoekt en aanwijst. Hij is dan ook het meest in zijn element als hij met zijn baas mee naar bos,hei of strand mag om lekker uit te rennen.

De Spinone zal, als U hem in het veld los laat, zijn neus achterna gaan. Het is dan ook een absolute noodzaak de hond al heel jong te leren dat hij moet komen als hij geroepen wordt. De baas moet altijd leuker zijn dan het konijn dat weg rent. De Spinone is met zachte, consequente hand heel goed gehoorzaam te maken, zodat hij overal mee naar toe kan.

Zijn zachte uitdrukking zegt eigenlijk al genoeg: de Spinone is een prima gezinshond. Hij kan prima met kinderen, poezen en andere honden overweg en ook evt. andere huisdieren zal hij met rust laten. Het blijft echter een jacht hond, dus laat hem niet met de cavia’s en het huiskonijn alleen als U gaat winkelen.

De ruwe vacht vraagt weinig onderhoud. Als de hond in de rui is, kan de vacht getrimd worden. U vindt dan niet al te veel haren in huis.
Denkt U er wel aan dat de Spinone een baard heeft, die dagelijks geborsteld moet worden en die altijd nat en vuil is.
De hond komt U ook na iedere drinkbeurt 'bedanken' voor zijn bakje water en voor brildragers ziet de wereld er dan ineens heel 'mistig' uit.
De Spinone is beslist geen kennelhond en ook voor mensen die de hele dag werken is dit niet de geschikte hond.
Hij is graag bij 'zijn' mensen en hij moet ook ieder dag flink kunnen rennen, dan is hij in huis rustig.
De Spinone is een levendige hond met een zacht karakter maar hij weet toch precies wat hij wil en zal met zijn 'smeltende' blik proberen zijn zin te krijgen.
Gaat dit feest niet door, accepteert hij dit zonder meer.

De Spinone Italiano is een hond om te hebben en heel veel van te houden.